Galleri og kulturarrangør
Kulturloftet • Store Heddinge Bibliotek • Kirketorvet 2 • 4660 Store Heddinge • Tlf.: 20 74 83 37 • E-mail: post@kulturloftet.dk • CVR 32013430
Åbningstider: mandag 14.00-17.30 -- torsdag kl. 14.00-18.00 - tirsdag kl. 10.00-16.00 - lredag og lørdag kl. 10.00-13.00
Kommende udstillinger
Udstillinger 2023
14. januar - 11. februar
18. februar - 18. marts
25. marts - 22. april
29. april - 27. maj
3. juni - 1. juli
8. juli - 5. august
12. august - 9. september
16. september - 14. oktober
Vera Rahbek
Vera Rahbek gik på Academy of Fine Arts i Holstebro
Vera Rahbek er organisk minimalist, kolorist og formalist.
Rent teknisk tager hun sit udgangspunkt i cirklen og spiralen. Den sikre fornemmelse for geometrisk forenkling peger i retning af genrer som minimalisme og neoplasticisme. Her, såvel som i hendes drift imod det organiske og symbolske, mærker man et intimt slægtskab med de abstrakte pionerer, såsom Kandinsky, Piet Mondrian eller Hilma af Klint.
Hun finder inspiration i naturen, dens former og dybdevirkninger. I naturen finder hun også materialer, som kan indgå i værkerne.
Jette Olsen
Jette Olsen kommer fra Hårlev, hvor hun voksede op i 1980 erne og gik på Hotherskolen.
Hun har en uddannelse fra Det Fynske Kunst Akademi årgang 2007, har været på Kunst Højskole på Ærø og er efteruddannet på Fyns Grafiske Værksted i Odense i 2019-2022, hvor hun bl.a. har lært dybtryk og træsnit.
I dag bor og arbejder hun i København V.
Ulrikke Mokdad
Ulrikka Mokdad, er født 1971, er gobelinvæver og kunsthistoriker, bor og arbejder i København.
Hendes værker bliver udstillet både i Danmark og internationalt, mest det sidste.
Hendes primære kunstneriske udtryksform er gobelinvævning, en krævende og langsom teknik.
Værkerne bliver til efter en række arbejdsgange, der begynder med skitsering på papir og ender med opvævning på hendes gobelinvæv. Mens vævningen står på, har hun et forlæg i 1:1, en såkaldt karton, siddende bag trendtrådene. Forlægget angiver de vigtigste omrids i motivet, og det bliver fulgt nøje. Motivet bygges op tråd for tråd og der kan ikke rettes eller viskes ud undervejs. På den måde minder det at væve en gobelin om at leve: Man kan ikke spole tiden tilbage eller gøre noget om. Og når en tråd først er vævet ind i billedet, kan den ikke pilles ud eller ændres.
Lykke Bianca
Lykke Bianca er opvokset på Stevns og har altid haft fri adgang til den spændende natur der.
Hun flyttede tilbage til Rødvig på Stevns i 2014 efter mange år i bla. Kolding, København og Nordsjælland.
Menneskene og naturen på Stevns er en inspirationskilde for hende.
Hun har også rejst meget og holder stadigt af at rejse og opleve fremmede kulturer.
"I værkerne viser jeg min kærlighed til området og dets historie. Jeg sætter i mine værker om flora og fauna på Stevns fokus på især mere sjældne og truede dyr og planter, som nemt bliver overset, - men som indeholder stor skønhed."
Anthony Crossa
Anthony Crossa er født i 1967 i Spanien.
Hans mor er dansk og faderen spansk.
Han er autodidakt maler og har malet siden 1978 i Spanien.
Han kom til Danmark i 1986 og begyndte i 1996 at udstille i forskellige kunstforeninger.
Han har eksperimenteret med flere stilarter undervejs. Hans seneste værker er mere farverige og anderledes end det han tidligere har lavet.
De seneste malerier han har lavet, er olie på lærred og stilen er en blanding af abstrakt og surrealisme.
Han bliver inspireret af landskaber og maskiner.
Anthony Crossa har altid haf evnen til at opfange og fastholde sine drømme, hvorfor en sprudlende fantasi ofte tager sin begyndelse netop i disse drømme.
Hvor de fleste mennesker glemmer deres drømme samtidig med, at de vågner, er dette for Anthony Crossa katapulten til en uforglemmelig kreativitet, der omgående skal omsættes til drømmebilleder på lærredet.
Stevns Kunstforening
Helle Lundsgård og Tina Lund
Billedkunstner Helle Lundsgård fortæller, at farverne i hendes akryl- og oliemalerier væver sig ind i hinanden i stemningsfulde udtryk af indtryk fra landskaber, både de blide og lette stemninger, men også de mere dramatiske, nøjagtig som naturens luner. Landskaber gemmer utallige historier i sig. Derfor har nogle af malerierne også lidt særlige titler. Historier der fortælles forskelligt ud fra den, der har oplevelsen. ”Vi ser, hvad vi oplever og oplever, hvad vi ser”.
Tina Lund elsker at finde ting i naturen og bruge dem til sjove finurlige ting. Det er egentlig noget der startede i hendes tidlige barndom.
Ja, naturen får hendes hjerte til at fryde sig og hendes sjæl til at falde til ro, det er naturens materialer, dufte, lys og farvespil der er den store inspirator for hende. Det er et spejl af hendes fortolkning, hendes sansning man vil kunne finde i hendes skulpturer.
Birgitte Eiland - Mindeudstilling
Birgitte Eiland blev født
Hun blev uddannet som væver på Skolen for brugskunst 1969 – 1974, men er bedst kendt som billedkunstner. Akvarel var hendes foretrukne medie, men malede også billeder i akryl.
Men også croquistegning beskæftigede hun sig med i mange år.
Hun var medlem af Kunstnergruppen CaCO3 fra 1984, Kunstnergruppen TEKSTUR 1990 - 94
Kunstnergruppen KRAP (tidligere KRAPLAK) fra 2001 og Åbne Atelierdøre Stevns-Faxe fra 1997.
Camilla Demant
Fra 1970 - efter 36 år i København og 16 år i Odsherred, er hun endt på Stevns med have og hus med plads til kunstnerisk udfoldelse på mange planer.
Camilla Demandt er autodidakt - dog med en æstetisk opdragelse fra Kunstakademiets Arkitektskole et par år i slutningen af 1990'erne. I de seneste 20 år har hun primært arbejdet med maleriet i mit visuelle udtryk, men der er med tiden sneget sig en mængde figurer af papmache ind på repertoiret...vådt papir, et dejligt og udfordrende materiale at forme, som sætter store krav til tålmodighed.
Hendes værker er abstrakt figurative med en tangerende absurdisme og et hint af surrealisme. Hun arbejder ofte med flere medier i samspil og nyder at eksperimentere med materialerne, lære hvordan de opfører sig sammen og udfordre deres udholdenhed.
Sarah Wung-Sung
Stevns Fotoklub