Udstillinger 2024

Udstillinger 2024

10. februar - 9. marts

16. marts - 13. april

20. april - 18. maj

25. maj - 22. juni

29. juni - 27. juli

3. august - 31. august

Niels Hansen

Niels Hansen foretrækker at fotografere analogt og gerne i sort-hvid.

Han bliver en gang imellem spurgt om, hvorfor han stadig fotograferer sort/hvid analogt. Det er dyrt, hvert negativ koster mellem 3 og 15 kr. De tekniske muligheder er langt færre, og det er besværligt.

Er det kun nostalgi? Det subjektive svar er ret enkelt: det er sjovere, mere udfordrende og har en anden magi. Spændingen ved at se billedet udvikle sig langsomt i fremkalderen er unik.

Det er udfordrende at oversætte farveindtryk til gråtoner.

Efter hans mening kan man betragte farvefotoet som naturalistisk, medmindre der er manipuleret for meget med det. Det sort-hvide foto er derimod altid manipuleret, det er abstrakt, men det er ikke fjernet fra virkeligheden.

 

PRO

Kunstnersammenslutningen PRO har eksisteret i 62 år og bestået af skiftende kunstnere.

På udstillingen på Kulturloftet deltager følgende kunstnere: Jonna Pedersen, Bjørn Eriksen, Gunnar Bay, Henriette Lorentz, Hans Kjær, Annette Sjølund, Ole Bach Sørensen og Stig Weye.

 

Gennem årene har PRO fungeret som springbræt for noget større og betegnes derfor nogle gange som en gennemtrækssammenslutning.

Fra starten udstillede kunstnersammenslutningen på Charlottenborg, men efter at udstillingsbygningen i 2006 skiftede til Kunsthal Charlottenborg, har gruppen været henvist til at udstille forskellige steder i landet.

 

Rasmus Svarre

Rasmus Svarre er  tiltrukket af at fremkalde stemninger og ikke realistiske motiver.

Hans værker med nordiske landskaber er ofte også delvist abstrakte og antydede, og han kan lide at benytte de transparente kvaliteter ved akvarel til at antyde drømmende stemninger.


Motiverne i hans værker kan både være antydede, kraftfulde, poetiske og grimme.


I landskabsmalerierne kommer mennesket mest til syne i form af strukturer, der er lavet af mennesket, eller som en lille antydet person i det enorme land.

Det er landskabet og naturen, der er hovedpersonen.

Sofie Aabenhuus


 

Dorte Færch og Dorte Kaas


 

Mette Hedegaard


7. september - 5. oktober

Grafisk Værksted

K.U.P.


12. oktober - 9. november

Jonna Pedersen


16. november - 14. december

Stevns Fotoklub